Vissza a hírekhez

HÍREK, ESEMÉNyEK

Idén is lesz Hargita Downhill

Augusztus 26-28. között rendezik meg a Madarasi Hargitán a Hargita Downhill nevű kerékpáros versenyt, ami ettől az évtől kezdődően az Országos Downhill Bajnokság része. A hétvégi Hargita Downhill a 4. fordulója az országos versenysorozatnak.

 

A rangos megmérettetést a tavaly kiépített DH pályán tartják, nem sokkal ezelőtt felújították a verseny alkalmából, így minden szintű versenyző élvezheti majd. Pénteken tartják a szabad edzéseket és a pályabejárásokat, szombaton 12:30-tól kezdődnek a selejtezők, majd várhatóan 16 órakor lesz a Hargita Downhill döntője, és 18.30 körül a díjátadó. Rossz idő esetén a verseny programja módosulhat, ugyanakkor a szervezők felhívják a jelentkezők figyelmét arra, hogy a nagyobb balesetek elkerülése érdekében, KÖTELEZŐ a “full-face” sisak, a térdvédő, a markolat végét burkoló dugó használata, amely takarja a kormány végét. Emellett ajánlott gerincvédővel és nyakmerevítővel versenyezni!

 

Néhány tudnivaló a versenyről:

 

Kategóriák: Open, Merevváz, Gyerek (14 év alatti), Junior, Elite, Masterts és Női.

 

Nevezési díj: 150 lej, a helyszínen kell kifizetni, a Súgó Panzióban. Ugyanott kell majd kitölteni a saját felelősségre vonatkozó részvételi-, illetve nevezési nyomtatványokat is. A 18 év alatti versenyzők kötelező módon KÖZJEGYZŐ ÁLTAL HITELESÍTETT nyilatkozatot kell felmutassanak a szülők beleegyezéséről.

 

Az Open kategória versenyzőinek az iratkozás során érvényes balesetbiztosítást és érvényes családorvosi igazolást kell felmutatniuk, akinek azonban nincs biztosítása, a helyszínen is megkötheti azt. (Az Open kategória magába foglalja az összes versenyzőt, aki nincs leigazolva egy sportegyesülethez, függetlenül a kortól, nemtől és biciklitől.)

 

Jelentkezni ezen a linken lehet: http://mtbcup.ro/cupe-nationale/harghita-dh/

 

További információk a 0040 744 162 917-es telefonszámon kérhetők.

 

A Hargita Downhill szervezői a SúgóPanzió és a RideMore, fő támogatója pedig a KeroBike. www.kerobike.ro