Vissza a hírekhez

HÍREK, ESEMÉNyEK

Országos Enduro Kupa a Madarasi Hargitán

Az Országos Enduro Kupa 4. fordulója idén a Madarasi Hargitán kerül megrendezésre, szeptember 9-10-én. Egy év szünet után, a Hargita Megyei Tanács támogatásának köszönhetően a Hargita MTB Enduro verseny újra megszervezésre kerül, és egy vadonatúj enduro pályával tér vissza az Országos Kupa keretén belül.

 

Ezúttal három különálló pályával várjuk a versenyzőket, melyeken a versenyzők ideje külön-külön lesz lemérve. A három pálya közül az egyik egy vadonatúj enduro pálya (PS2), amely a Hargita MTB Enduro versenyre lett kialakítva. A másik kettő a már ismert Downhill (PS3) és régi Enduro (PS1) pályák. Természetesen két frissítő állomás is a versenyzők rendelkezésére áll majd. 

 

A pályák 90 százalékban ereszkedésből állnak, amelyek természetes és gépek által megmunkált részeket is tartalmaznak. A három pálya teljes hossza 6 km, míg az összekötő szakaszok 12 kilométeresek, egy 1000 méteres szintkülönbséggel. 

 

A pályák térképe itt látható:
https://drive.google.com/open?id=1gmFQX56BMDOX_wrNA2jaZb5Ptb8&usp=sharing

 

A rendezvény fő támogatója a Hargita Megyei Tanács.

 

PROGRAM: 

 

Szombat: 
9.00 – 17.00 Iratkozás
9.00 – 18.00 Edzések (Erre a napra a felvonás 50 RON-ba kerül.)

Vasárnap
10.30 – 16.00 Verseny
16.30 Díjazás

 

IRATKOZÁS: 
Az iratkozási díj minden versenyző számára: 80 RON. 

Az versenyzők száma, a CIP-ek száma miatt limitált, így az első 80 iratkozót tudjuk elfogadni. Kérünk minden versenyzőt, hogy próbálják beküldeni az iratkozásukat minél hamarabb. 

 

KATEGÓRIÁK: 

⁃ Női
⁃ Junior (18 év alatt)
⁃ Elite (18-30 év)
⁃ Masters (30 fölött)

A fenti kategóriák résztvevőinek a Román Biciklis Federáció álltal kiállított igazolvánnyal kell rendelkezniük. A Női, Junior, Elite és Masters kategóriák résztvevői érvényes licensszel kell rendelkezniük. A licenszek, orvosi igazolások, az életbiztosítások ellenőrzését és a nevezési számok átvételét a Súgó Panzióban, a nevezési irodánál végzik el.

– Hobby (open)

A Hobby kategória versenyzőinek az iratkozás során érvényes balesetbiztosítást és érvényes orvosi (családorvos) igazolást kell felmutatniuk.

 

*Nevezési díjat a helyszínen kell kifizetni, a Súgó panzióban. 
**Ugyanitt kell majd kitölteni a saját felelősságre vonatkozó részvételi illetve nevezési nyomtatványokat.
***A 18 év alatti versenyzők kötelező módon KÖZJEGYZŐ által hitelesített nyilatkozatot kell felmutassanak a szülők beleegyezéséről.
****A Hobby kategória magában foglalja az összes versenyzőt, aki nincs leigazolva egy a federáció által elismert sportegyesülethez, függetlenül a kortól, nemtől és biciklitől függetlenűl. Ez a kategória nem tartozik bele az országos pontozási rendszerbe. Ebben az osztályban nem lesz külön kategória a női és a férfi versenyzőknek. 

 

SZABÁLYZAT: 

Az esemény az országos illetve a nemzetközi Biciklis Federáció szabályzata szerint szerveződik. Minden versenyző kötelezően sisakot kell viseljen (nyitott vagy állvédős), és a kerékpár elején, jól látható heyre felszerelt versenyszámot az edzések es a verseny ideje alatt. Ajánlott a kormányvégre szerelhető dugó, szemüveg, térdvédő, könyékvédő, kesztyű és hátizsák használata (mely tartalmazzon esőkabátot, foltot, pompát, kis szerszámkészletet, vizet, élelmet és mobiltelefont).

 

További információk:
http://mtbcup.ro/regulament/

 

SZÁLLÁS:

Súgó Panzió

Két, illetve négy személyes szobák 55 Ron/éjszaka/fő
Hat, illetve tíz személyes szoba 40 Ron/éjszaka/fő

 

TEL: 0725 977 773, 0745 522 163