Vissza a téli programokhoz

TÉLI PROGRAMOK

Hóhányó Olimpia

A Hargita legvidámabb, rendhagyó eseményének számító Hóhányó Olimpián a hóhányók egyebek mellett olyan játékos, havas versenyszámokban mérkőzhetnek meg egymással, mint például a hó-szumó, a hó-foci, a hó-szobrászat, vagy éppen a hógolyózás. 

 

A rendezvény komoly ifjúsági rendezvényszervezői és szolgáltatói, valamint ifjúsági érdekképviseleti és érdekvédelmi tapasztalattal rendelkező szervezői a Hóhányó Olimpiával olyan eseményt kínálnak a székelyföldi tinik által is közkedvelt Madarasi Hargitán, ahol a felhőtlen kikapcsolódás és bulik mellett a fiataloknak alkalma adódik politizálni és tervezni, képviseleti szinten beszélgetni, tapasztalatokat cserélni, egymástól okulni. Mindezek mellett rendszerint mindenre elszánt csapatokban, hóbortos téli versenyszámokon mérkőznek meg. Egyszóval – ahogyan ők fogalmaznak – minden olyasmit elkövetnek, ami szükséges ahhoz, hogy hasznosan töltsék el az idejüket, mialatt nagyon, de nagyon jól érzik magukat.
 
Az olykor áldozatokat is igénylő közösségi tevékenység, a gyakori civil önkéntes munka után ez a hétvége jelenti az év legnagyobb közös kikapcsolódását a Hóhányó Olimpiára érkezők számára, és valóban, évről-évre úgy készülnek erre a rendezvényre, mint sportolók a négyévente megrendezésre kerülő megmérettetésre. A Hóhányó Olimpia három napja alatt az ifjúsági szervezetek közösségét is aktívan építik, ugyanakkor a baráti kötelékeiket is itt erősítik.
 
A hóbortos téli esemény – az évek hosszú sora alatt – hamar túlnőtte a szervezeti kereteket, nyitott bárki előtt, közéleti, politikai meggyőződéstől, vallástól, nyelvi ismeretektől, korosztálytól és hasonló kategóriáktól függetlenül.  A  vidám rendezvény szervezői az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF), a Temesvári Magyar Diákszervezet (TMD) és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége (MISZSZ), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) közösségének tagszerveződései. A lendületes hétvégéről további információk a www.hohanyo.ro oldalon olvashatók.