Vissza a téli programokhoz

TÉLI PROGRAMOK

Túrasí-verseny Mike Csaba emlékére

Nagy sikerű és igencsak népszerű hagyománnyá vált néhány éve, hogy egy lelkes csapat – rendszerint a március tizenötödikéhez legközelebb eső hétvégén – túrasí-versenyt rendez a Madarasi Hargitán Mike Csaba emlékére. Mike Csaba, székelyudvarhelyi hegymászó és hegyimentő, a Madarasi Hargita egyik nagy rajongója, 2004-ben lett lavina áldozata. Túratársai, kollégái és barátai az ő tiszteletére rendezik meg minden évben az emléktúrát. 

 

 

Mike Csaba 1973-ban született Petrozsényben, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban érettségizett 1992-ben. Az érettségit követően kezdett el hegyet mászni, majd a ‘96-ban alakult Aquila hegymászóklub alapító tagja volt.

Sítúrázni 1997-ben kezdett, az udvarhelyi sítúra-sport meghonosítója volt. Nagy tapasztalattal rendelkező hegyimentőként és hegymászóként 1995-től a Madarasi Hargitán tevékenykedő hegyimentő csapat tagja volt.

 

Rendszeresen részt vett hazai és nemzetközi síalpinista versenyeken, 2004-ben lavina áldozata lett. Túratársai, hegyimentő kollégái és barátai az ő tiszteletére minden évben emléktúrát rendeznek. Az amatőr túrasí-versenyre egyaránt jelentkezhetnek jó kondícióban levő gyerekek, fiatalok és felnőttek is.